Leontien in Hong Kong

Hong Kong is amazing!

It took some time, but here I am again! See it as a good thing, Hong Kong offers me too much, that I can´t even find time to update you guys!

Wat is Engels toch een heerlijke taal! Een groot voordeel aan mijn stage, want mijn Engels kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Nadat ik vorige week mijn research, van 72 pagina's (!!!), heb ingeleverd zit het met mijn Engels wel weer snor! Nu mijn research zo goed als afgerond is, ben ik de afgelopen week druk bezig geweest met design proces. In het begin van mijn stage heb ik me al bezig gehouden met het bepalen van het kleurbeeld voor het interieur van zomer 2013. Inmiddels zijn de kleuren goedgekeurd en mocht ik verder met de volgende stap, het ontwerpen van prints en designs. Mijn stagebedrijf ontwerpt alle textiel voor in huis. Ik heb dus printjes ontworpen voor handdoeken, theedoeken, tafelkleden, kussens en dekbed overtrekken. En geloof me, dat is nog lastiger dan je denkt! Ik heb mijn kleurbeeld de ‘Festival Mood' genoemd, en alles wat in ontwerp moeten samen hangen met die mood. Zodra er een printje definitief is zijn jullie de eerste die het resultaat zien!

Verder, de afgelopen twee weken in een notendop! Dinsdag de 6e ben ik na stage uit eten geweest met Jac en haar vader & broer. We gingen uit eten in Tai Po op een typische Chinese markt, waar de varkenshoofden aan haken hangen, en verse vis ook letterlijk verse vis betekend. We hebben heerlijk gegeten, en het was ook de laatste keer met Jac, want die is inmiddels Vietnam onveilig aan het maken. Misschien komt ze de 22e nog even terug naar Hong Kong, maar dat is nog niet zeker.

Vorig weekend ben ik naar Central gegaan om te winkelen. Ik heb weer veel te veel gekocht, en heb nu al stress hoe ik het allemaal naar Nederland mee ga nemen. Ik denk dat ik vanaf nu elke 2 weken een DHL pakketje naar Nederland ga sturen,want anders komt het niet goed! Op de planning staat ook nog om naar Shenzhen in China te gaan, omdat je hier heel goedkoop kleren kan laten maken. Ik heb een jurk ontworpen, eigenlijk een soort gala jurk met een open rug, die ik heel graag daar wil laten maken. Toen ik bezig was met ontwerpen kreeg ik de smaak te pakken, en ik heb inmiddels nog 2 jurken ontworpen. Ik hoop dat ze er allemaal uit komen zoals ik ze in mijn hoofd heb! Nu alleen nog een gelegenheid vinden waarnaar ik ze aan kan ;)

Over een week is het al kerst! Ik heb dat gevoel echt helemaal niet. Ondanks dat je overal kerst liedjes hoort, je niet om de versiering heen kan en je overal ‘Merry Chrismas' toegewenst wordt. Met een temperatuur van 20 graden, en een BBQ in plaats van de standaard gourmet, wordt het dit jaar een hele andere soort kerst! Het wordt ook geen nachtmis op kerstavond, van de week ben ik namelijk op stage uitgenodigd om kerstavond te vieren bij mijn baas thuis. Oké, dit klinkt vast heel vreemd, dus ik zal het even uitleggen, haha! Mijn baas houdt een klein feestje bij hem thuis op kerstavond, een hapje en een drankje en de bedoeling is dat we kado's meenemen zodat er ‘Secret Santa' gespeeld kan worden. Ik ben heel benieuwd, want er komen maar zes mensen en ik ben veruit de jongste. Volgens mij zijn het allemaal expats, en aangezien we allemaal deze kerst zonder familie moeten vieren, hebben we zo toch nog het kerstgevoel. Het is de bedoeling dat we erna ook nog de stad in gaan, dus ik ben benieuwd!

Dinsdag ben ik een uurtje eerder van werk weg gegaan om naar de Christmas Performance van Lotte en Jelle te kijken. Het was heel leuk, al die kinderen netjes in uniform met een kerstmuts op hun hoofd. Ze zongen allerlei kerstliefdjes, er was glühwein en ze hadden zelf koekjes gebakken. Het was helemaal hilarisch toen jongetjes van 6 jaar oud het liedje ‘I saw mummy kissing Santa Clause' gingen zingen.

Afgelopen vrijdag had ik pizza night met Pema en Karishma, twee vriendinnetjes van Sha Tin College. Het was heel gezellig, we hadden pizza besteld, en de hele avond op de bank bij zitten kletsen. We hebben bedacht dat het heel leuk zou zijn om met een paar andere meiden een avondje te organiseren waarbij iedereen een gerecht uit zijn land maakt, zodat we een internationaal diner hebben. De groep vriendinnen van Sha Tin College bestaat namelijk uit allemaal meiden uit verschillende landen.

Vandaag is het zondag en ga ik opzoek naar een postkantoor. Er komen kerstkaarten jullie kant op, al ben ik benieuwd waarneer ze zullen aankomen! Ik heb trouwens mijn eerste kaart onvangen, thanks Sarina! Vanaf morgen nog een weekje werken en dan heb ik twee weken kerstvakantie, heerlijk! Mama komt over anderhalve week, en daar heb ik heel veel zin in! Heel fijn om weer iemand vertrouwd in de buurt te hebben. Lieve mama, ik heb al heel veel leuke dingen bedacht die we kunnen gaan doen, so be prepared! Neem de hike schoenen maar mee!

Ik ga proberen om voor de kerst nog wat op de blog te zetten. Mocht het niet lukken, dan voor iedereen alvast een hele fijne kerst toegewenst!

Leontien

Sjors

Leo! Wat een heerlijk bericht! Als ik kon, kwam ik naar je toe om het even een paar dagen mee te maken, het klinkt allemaal zo fantastisch! En volgens mij is die stage precies waar je op had gehoopt. Ben mega trots! Dikke kus en fijne kerstdagen! Liefs

Omi

genoten van je blog,maar gisteren je gemist!
Dus volgend jaar weer als het oude..........toch
Zie je vlug op de Skype.XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Elien

Lieve leooooooooo! Wat is het weer een heerlijk verhaal! Wat maak je toch ontzettend veel mee daar! En wat supercool dat je die zelf ontworpen jurken gaat laten maken daar! Ben benieuwd! En ben ook heel benieuwd naar de printjes! :) Nou, hele dikke KerstKus voor jou en veel plezier alvast met alle festiviteiten rondom kerst! ÉN natuurlijk alvast met je mama, dat zal genieten worden :):).
LIEFS! XXXXXXX

Tess

lieffie, wat een fijne blog weer! je stage klinkt echt superfijn/leuk, en wauw, een research van 72 pagina's in het engels, good job! ik hoop dat je kerst een beetje kerstig word, al zit je in de hitte aan de andere kant van de wereld (ik begrijp hieruit dat het inmiddels geen 12 graden meer is?), en dat je een paar fijne dagen tegemoet gaat. ik heb mijn kerstkaartje ook verstuurd, al vrees ik dat 'ie niet voor kerst binnen zal komen, haha. die heb je dus nog tegoed!
ik ben superbenieuwd naar je theedoeken-ontwerpen,en natuurlijk je galajurk en watalnietmeer, dus ik verwacht snel een mailtje terug met wat meer details! ;) geniet ervan lieverd, en alvast fijne kerstdagen!

xoxo

Pa

Hi leontien, wat een super verhaal en leuk dat je bij je baas gaat eten. Ben ervan overtuigd dat het (zeker later in de stad) een superfeest gaat worden!! Hier regen en wind maar altijd nog beter (wat mij betreft) dan de sneeuwstorm van vorig jaar toen we naar Londen wilde gaan, weet je nog..
Veel succes en uiteraard (nog meer) plezier.

Groetjes, Pa

dolf

Hoi Leontien !
Wat weer mooi geschreven. Je hebt daar een fantastische tijd.
We wensen je dan ook hele fijne en gezellige kerstdagen en een hele mooie jaarwisseling, maar dat gaat zeker lukken !! Groetjes van ons uit Lelystad